Kezdőlap arrow Vendégkönyv

Menü
Kezdőlap
Magunkról
Hírek - újdonságok
Szolgáltatások
Referenciák
Vendégkönyv
Oldaltérkép
Kapcsolat
Ajánld az oldalt
SPURI
Képviseleteink
Forgalmazóink
Termékek
Biztonsági adatlapok
Árlista
Technikai sport
Online felhasználók
Jelenleg 3 vendég online
Látogatottság
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa285
mod_vvisit_counterTegnap620
mod_vvisit_counterEzen a héten285
mod_vvisit_counterEbben a hónapban7825

Keresés
Véletlen kép
Hírszolgáltatás
Hírszolgáltatás
Hirdetés
Derival Kft - Csarnokfűtés
Reznor hőlégfúvók, sötétsugárzók,
légkezelők, füstelszívók,
terem-, csarnok-, áruház-, nyitott térfűtés
06-56/390365; 06-20/4342427
Formel Kft
Bejelentkezés

Elfelejtett jelszó?
Még nincs azonosítód? Regisztrálj
Vendégkönyv olvasása
Megjelenítve 1 - 30 ból 2073 találat Új hozzászólás írása
Minden bejegyzes megtekintese egy lapon
Név Hozzászólás
SZAKI Kft.
Kisújszállás
Elküldve 2020. July 13. - 09:33


Tisztelt Pásztori-Kupán István!


Nem szeretnénk nyilatkozni más termékkel kapcsolatban. Mindenki söpörjön a maga háza táján, mert nem etikus bármit is nyilatkozni konkrét termékről.

Általánosságba azonban mi is szét szoktunk nézni a piacon, analízissel. Főleg az ismert, és valamennyit azért értékesített termékek körében. Mi is vizsgáltuk 2008-ban, inkább nem nyilatkozok ez ügyben.

Másrészt nyugodtan elhasználhatja a meglévő készletet, nem valószínű, hogy a szortimentizációba jelentős mértékbe bele tud szólni! Ám azt jó, hogy tudja az Ön által említett bevásárlóközpont üzemanyaga erősen a limit szint alatti. Ez azt jelenti, hogy legalább 10% fejadalék hiányzik belőle a motor kíméletes üzemmódjához képest. Majd nem alapgázolaj. Ezt utólagos ezrelékkel adalékokkal nem lehet pótolni. Csak némiképp javítani lehet. Oka van, hogy ez miért ennyire olcsó. Mi nem javasoljuk.

Valamint a SPURI nem fogyasztás csökkentőként gyártott, bár ilyen mellékhatása van, ha van folyamatosan használja. Első sorban a hosszan tartó motorélet, és a biztonságos üzemmód miatt gyártjuk a SPURI-t.
Ez hozza magával, a tökéletesebb üzemmódot, ezzel pedig a megtakarítást! Tehát a SPURI harmadlagos szempontja a kisebb fogyasztás. És ki merjük jelenteni, hogy többszöri felméréseink szerint az emberek, sőt a nagyobb cégek is biztos üzemmód, és a javítási költségek csökkentése miatt használják.
Nagyon egyszerű, a jó üzemanyag jót tesz a gépnek.
Remélem tudtam segíteni a jövőt illetően.

A tablettát illetőleg még valami.
belsoseg.blog.hu/2008/02/26/fogyasztascsokkento_tabletta_1_sz_kontrolljarmu

A cikknek van valóság alapja, bár mi ezt precízebben vizsgáltuk meg! Ha ezt végig olvassa gondolom rájön, miről is van szó! Ezért fordulnak el az emberek az adalékolási kultúrától!

Mi ettől elhatárolódunk.

Bizonyára Önnek is ki fog derülni mi a különbség a SPURI, és más üzemanyag adalékok között. Bátran írja meg tapasztalatát.

Köszönöm értékes felvetését a témában. További biztos célba érést kívánok.
Tisztelettel, Farkas Kálmán
  ÉrtékelésÉrtékelésÉrtékelésÉrtékelésÉrtékelés
Pásztori-Kupán István
Érd
Elküldve 2020. July 09. - 18:20
Tisztelt Farkas Kálmán!
Én évek óta autózom egy interneten rendelt "mpg" (miles per gallon) adalékkal, amelyet tabletta formájában kell a tankba tenni tankolás előtt. Annakidején FFI (Fuel Freedom International) néven is forgalmazták ezeket a tablettákat, többnyire ebay-en. Három TDCI Mondeóval használtam jó eredménnyel, legalább ötszázezer kilométeren keresztül, és a három autóból kettőt 200 ezer km-en felüli futásteljesítmény után adtam tovább anélkül, hogy a motorhoz, az adagolóhoz vagy a kipufogórendszerhez nyúlni kellett volna.
A Spurival nemrég ismerkedtem meg. 2014-es gyártmányú, 140 lóerős, 2 literes TDCI Ford S-Maxban kezdtem használni a kéket, az Auchan olcsóbbik gázolajához adagoltan, és az első tapasztalatok máris pozitívak (a későbbiekben még beszámolok a fejleményekről). Az lenne viszont a kérdésem, hogy más jellegű fogyasztáscsökkentő anyaggal, például a fentebb említett kapszulákkal kombináltan szabad-e használni? Van belőlük még jócskán itthon, és sajnálnám kidobni őket, mivel tényleg meg voltam elégedve velük. Az egyértelmű számomra is, hogy a pontos kémiai összetétel ismeretének hiányában ez a kérdés nem válaszolható meg, így ebből a termékből Önhöz is szívesen eljuttatnék egy vagy két kapszulát, ha szükséges. Most egyelőre csak elvi választ, rövid tanácsot várnék, amennyiben lehetséges. Előre is nagyon köszönöm, és minden jót kívánok a Spuri további fejlesztéséhez! Én is izgatottan várom a beígért dízel-üzemanyagok elemzését!
Üdvözlettel,
Pásztori-Kupán István
  ÉrtékelésÉrtékelésÉrtékelésÉrtékelésÉrtékelés
SZAKI Kft.
Kisújszállás
Elküldve 2020. June 24. - 12:14
Kedves Pető György!

Pont erre az Ön által említett videóra remek válasz a gázkromatográfiai görbe!

Ebből látszik, hogy lehet elmélkedni mindenről, és mellette mi a valóság. Ez egy cáfolat úgy is mondhatnám. A valódi összetétel más teljesen, mint amiről ők ott beszélgetnek a videóba. Nem is tudják mi van a benzinekbe, no meg mi nincs. Mondtak átmosták a fejüket valamivel, aztán Ők elhitték, sőt tovább adják. Röviden ennyi.

A segítő szándékú magyarázatunk nélkül is látszik ki mond igazat. Lehet minden félét úgy nyilatkozni, hogy nagyon okosnak látsszon valaki, és a videó, valamint a portál nézettségét növelni, ezzel a jó drágán eladott reklámokat bepasszírozni. Nálunk ilyen nincs.
Cél a valóság kiderítése, és ehhez szerkeszteni a minél hatékonyabb adalékot. Nem mindegy mihez adalékolunk. Mi is a donor hiányossága. Ezt a vizsgálatot legalább évente meg kell tenni.
Másrészt nem gondolnám, hogy a laikusok nem tudják értelmezni. Egyszerűen próbáltuk megfogalmazni. És nálunk minden állítást az összetétel támasztja alá.

Azt hiszen a szerves kémia alap téziseit nem nekünk kell megváltoztatni. Ezek adottak. Nekünk csak a tájékoztatás a feladatunk. A döntés ennek fényében az autósé. Ezt mi el is fogadjuk.

Az is felvetődött, hogy ne írjunk mellé értelmezést! Ekkor viszont arra kényszerültek volna az olvasók, hogy sok időt elpazarolva kellett volna keresniük, mi is a baj ezzel az összetétellel. És még így sem biztos, hogy látták volna a szembe ötlő tényeget.

Gondolkodom, hogy kollégáimmal, csak a konkrét adatokat, görbéket jelenítjük meg, hogy vajon ez így jó lesz-e? Semmi figyelmet felkeltő tájékoztatás nélkül. Ezt még döntés kérdése.é Lehet pár napot kipróbáljuk, mit szűrnek ki belőle az autósok.

Ami nekünk egyértelmű, hátha a lakosságnak is.

A szemtől szembe lehetőség most is megadatik. Választ lehet írni nekik. De mit tudnának referálni a tényekre? Nem gondolnám, hogy erre lenne válasz! A semmiről nem lehet vitatkozni. Mondok egy példát: a 100-as benzinnél elmélkednek a dupla mennyiségű ETBE-ről. Minek is? Nincs is benne! De végig ilyesmiről szól a videó.
Ez van! Szólás szabadságát érjük. A véleményét elmondhatja mindenki. Aztán, hogy igaz-e azt vállalja be az, aki jó sok pénzt kapott ezért. De lám a célt elérte, mindenki erről beszélt.
Már eladható is a milliós reklám az ismert portálon. Ők a kuriózumból élnek. Mi pedig a tényeken alapuló adalék fejlesztésből. Hogy hatékonyak tudjunk maradni. Azért néha minket is felháborít, mikor égbe kiáltó, tudomány ellenes reklám cuccokkal tömik az emberek fejét! Nagy nyilvánosságra is hozzák, YouTube és már portálokon. Mi pedig a saját szerény oldalunkon csendben kitesszük a valóságot. Nem lesz belőle hatalmas reklám bevétel, az biztos! De az igazság ezt kívánja!

Rövidesen érkezik a normál, és a prémium gázolaj cikke is. Igen érdekes lesz ez is!

Köszönöm bejegyzését, és azt is, hogy a SPURI-t használja. Bizonyára meg van elégedve a termékeinkkel, mi pedig azért dolgozunk, hogy ezután is így legyen!

További biztos célba érést kívánok!
Tisztelettel,
Farkas Kálmán
  ÉrtékelésÉrtékelésÉrtékelésÉrtékelésÉrtékelés
SZAKI Kft.
Kisújszállás
Elküldve 2020. June 24. - 09:25


Tisztelt Barmy!

Látom, szeretné gondozni az autóját és ezzel biztonságosan sokáig autózni, problémák nélkül.

Ehhez tartozik hozzá, hogy az ideális állapot szerint mindig jó, sőt a legjobb üzemanyag kell a motornak. Ebből következik, hogy minden tankoláskor ajánlott az adalék, még ha az olcsóbbat (piros) is használja, csupán 100ml/50liter mennyiségbe! A folyamatos karbantartásra szükséges van a járműnek! Gondoljon a véletlenszerű kiválásokra, szennyeződésekre, vízre az üzemanyagba! Továbbá mintegy legfontosabb majd 40 féle jellemzőjére a gázolajnak. No és a szavatossági időre!
Mellette pedig, a tiszta gép, jobb gázolajjal sokkal kevesebbet is fogyaszt! Nem kerül semmi semmibe a SPURI használata! Mert megtérül.
Egy tankra való SPURI 125ml kisker ára 1368Ft. A megtakarítás átlagba számolva 10%-kal, 50liternél 363Ft-os áron 1.815.-Ft. Tehát nyereséges.

A legnagyobb nyereség viszont, hogy nem kell sűrűn javítani a járművet.

Igen, érdemes használni a SPURI-t minden autóba, hiszen a jobb üzemanyag mindig javára válik a minden gép típusnak. Nem márka, és motorfüggő a SPURI.
Azt viszont leírom őszintén, hogy nem csodaszer a SPURI, tehát néhány tankoláson keresztül az energiáit a tisztításra, felkonfigurálásra fogja összpontosítani. Ha minden rendben, akkor a hatékonyság mérhető is!

A prémium gázolajjal kapcsolatos ez évi vizsgálunk most készül. Az előző évek vizsgálatai, tapasztalata szerint nem volt semmi előnye annak, hogy drágább üzemanyagot tankoljanak a dízelbe. Ezt a sok független portál is igazolta! Rövidesen kifüggesztjük a tényeket ezen az oldalon cikk formájában. Kérem olvassa majd el, hiszen itt fizikai tények szerepelnek. Kis türelmet kérünk, 1-2 héten belül készen leszünk az analízissel.

Köszönöm megtisztelő bizalmát a SPURI iránt. Biztos vagyok benne, hogy meg lesz elégedve a termékünkkel!
Tisztelettel, Farkas Kálmán
  ÉrtékelésÉrtékelésÉrtékelésÉrtékelésÉrtékelés
Pető György
Budapest
Elküldve 2020. June 23. - 19:00
Üdvözlöm !

Nem tudom volt-e már róla szó , illetve felhozta-e már valaki ezt a témát, Én jó darabig visszaolvasva nem találtam említést erről.
Szóval: március 22.-én a Totalcar.hu YouTube csatornájára feltöltöttek egy 1 órás videót , melynek címe " Mit tankolsz? Miért tankolod? Mindent a benzinről, a prémium benzinről és a gázolajról "
Ebben a videóban - többek között - Dr. Zöldy Máté a BME GJT Járműgépészeti kutatócsoport vezetője tart előadást.
Megemlíti az üzemanyagok utólagos adalékolását. Nincs jó véleménye róla. Bár nem említ márkákat és gyártókat , de erősen utal - gondolom Én - a Spuri adalékra is.
Ezeket az adalékokat Ők "Varázsszereknek" hívják, és állítólag nemzetközileg hitelesített motor fékpadon végzett vizsgálatokkal bizonyították, hogy semmiféle előnyt nem tudtak kimutatni.
Még egyszer hangsúlyozom, a számtalan bevizsgált , de nem nevesített bevizsgált minták alapján.
Úgy gondolom, ha lenne , vagy találtak volna kimagasló teljesítményű adalékot akkor azt mondták volna.
Nem tudom, hogy ez az előadás illetve az előadó mennyire márkafüggetlen, elkötelezetlen és valós, de akkor is csak a jó hírnevét , szavahihetőségét, szakmai tudását teszi kockára, ha valótlant állítana.
Ő is a 100-as és a prémium üzemanyag csomagok mellett teszi le voksát, mint mostanában sokan.
Én már közel fél éve Spuri-t használok , és fogok is a jövőben.
Meg vagyok vele elégedve, mert gondolom, hogy a külcsínynél többet ér a belbecs.
Hogy akkor miért is írtam le ezt ...
Ez is egy vélemény, sokan látták , hallották, változtatták meg az eddigi hozzáállásukat az üzemanyagokról.
Hogy releváns-e vagy sem , azt egy laikus nem tudja eldönteni, de ha azt hallják, hogy egy fejlesztőmérnök mondja akkor hajlamosak hinni neki, még ha konkrétumokat nem is mond.
Ilyenkor azért nagyon szívesen megnéznék egy szemtől-szemben előadást , pro és kontra érvekkel.
Mert könnyű egyoldalúan állítani valamit , pláne valakiről vagy valamiről, ha a másik fél nincs jelen és nem tud reagálni rá, vagy nem tud visszakérdezni.
Maradok hű vásárlójuk, tisztelettel:

Pető György
  ÉrtékelésÉrtékelésÉrtékelésÉrtékelésÉrtékelés
Barmy
Budapest
Elküldve 2020. June 23. - 15:28
Tisztelt szaki!
Érdeklődni, hogy 2.0 jtdm-2 (140 lóerős verzió) Alfa Romeo Giuliettaba ajánlaná az adalékanyagot? Milyen gyakran érdemes használni, minden teletanknál? Illetve megéri a prémium gázolajat tankolni vagy nem? Itt olvastam lejjebb, hogy nem igazán ajánlják.
Köszönöm a válaszukat!
  ÉrtékelésÉrtékelésÉrtékelésÉrtékelésÉrtékelés
SZAKI Kft.
Kisújszállás
Elküldve 2020. May 31. - 20:12


Tisztelt Mucsányi László Úr!

A régebbi analíziseink szerint nem biztos, hogy tudok teljesen megfelelő választ adni! Igazsághoz hozzá tartozik, hogy nagyon gyorsan változtatják az összetételét a gázolajnak! Így kb. egy év idő eltelte után a következőket írhatom!
Az Ön által írt márka javítása, az egy évvel ezelőttinél nem sok eredményre vezet! A kíméletesség felé, viszont tereli a minőséget, valamint a szortimentizációt, kopáscsökkentést, hűtő-gél hatását a SPURI jelentősen javítja! Energetikában, a vízdiszpergálás miatt, kezdetben gyengülést lehet érezni. Ez addig tart, míg van kondenzvíz a rendszerbe! Hogy gyorsabb takarítást végezzen a SPURI JG-2 kb. másfél szerese hamarabb végzi el a dolgát! Másrészt a koksz mélycementálás miatt, nagyon nehéz a beégéseket eltüntetni, ezért is hasznos a hűtő-gél komponense a SPURI JG-2 –nek! Erre írtuk régen, hogy ha sokat használt prémium gázolajat az autós, akkor később ez már lehetetlen feladat.

Az emelt cetánszám, hirdetésbe közölt tényszerű változata, nem minden járműbe fejti ki hatását. Nagyon egyszerű a végén van egy mondat, mely nyilván ezért született, mert nem minden, és nem mindig van rendbe. Az írják: „Az ábrázolt hatások jelképesen, túlzó módon jelennek meg.” Remek, és majd nem hatásos védelem, a Fogyasztóvédelmi bírságok kivédésére!

Összegezve talán várjuk meg a következő, ezen évi analízist, sokkal közelebb leszünk a megoldáshoz.
Köszönöm kérdését!
Tisztelettel, Farkas Kálmán
  ÉrtékelésÉrtékelésÉrtékelésÉrtékelésÉrtékelés
SZAKI Kft.
Kisújszállás
Elküldve 2020. May 31. - 12:09


Kedves Rym István!

Igen készül. Folyamatban van. Kb. egy hónap múlva lesz! Csak az átmeneti minőség elhagyására várunk. Most lesz már a nyári gázolajból lesz a minta kivéve, véletlenszerű sorsolással.

Addig pedig a végső összehasonlító benzin elemzés is elkészül.
Ez lesz a következő értekezésünk a kollégánkkal!

Ezért kérek még egy kis türelmet, dolgozunk nagy erőkkel az analízisen, bár van amit elmondhatunk, és sajnos van amit nem, mert akkor jogilag nekünk elég sok problémánk keletkezne belőle!
Kis türelmet kérünk!
Köszönöm kérdését!
Tisztelettel, Farkas Kálmán
  ÉrtékelésÉrtékelésÉrtékelésÉrtékelésÉrtékelés
SZAKI Kft.
Kisújszállás
Elküldve 2020. May 31. - 12:01


Tisztelt Kovács János Úr!

Kicsit bonyolultabb a kérdés! Két részre kell tagolni. Most ilyen probléma nem fenyeget, hogy az alkohol tönkre teszi az AC pumpát. Mert alig van benne, mint ahogyan az évi vegyi elemzésekből kiderül.

Ám van más itt leírt probléma! Ami veszélyesebb. És ezt az újabb keverésű E10 problémát küszöböli ki a SPURI.

Második részben kifejte, valóban kétféle benzin pumpa van. Sajnos a tiszta etanolra méretezett még nincs benne a 2020-as új autókba sem! Ezek teljesen mások. A tekercseléstől a PVA műanyagokig. A mostani autókban úgymond hibrid tekercsek vannak az AC-ben. Sajnos hitvány minőségek, melyek nem csak az alkohol, éter származékra, hanem az aromásokra is érzékenyek. Egyfajta gyenge poliuretánba vannak ágyazva a rézbevonatos alu. tekercsek. Ez így roppant olcsó!

Ezek tompítására prímán megfelel a SPURI-ban található több komponens, minta hűtőgél, a kopáscsökkentők, vízdiszpergátorok. No és 1-2 szortimentizációt növelő alkotó!

Tehát ha SPURI-t használ széles védelmi vonala van. Ám nem mindegy honnan kezdi javítani az üzemanyagot! Lám a 100-as benzinnél nagyon nehéz, gazdaságtalan! Kb. 20literenként kell 100ml. Hogy a hiányzó hézagokat némi alkotóval kitöltsük.
Ennyit dióhéjban!
Köszönöm értékes aktuális kérdését!
Tisztelettel, Farkas Kálmán
  ÉrtékelésÉrtékelésÉrtékelésÉrtékelésÉrtékelés
Mucsányi László
Cegléd
Elküldve 2020. May 29. - 13:00
Tisztelt Farkas úr. Azzal a kérdéssel fordulok önhöz,OMV max mottion dizellel járok az autóval,hogyan használjam a kék spurit,lehet hozzá önteni,vagy térjek vissza az alap dizelhez és ahhoz öntsem. A prémium dizel+ kék spuri nem okoz kárt a magasabb cetán szám miatt? Köszönöm válaszát. Tisztelettel Mucsányi László
  ÉrtékelésÉrtékelésÉrtékelésÉrtékelésÉrtékelés
Rym István
Alsóörs
Elküldve 2020. May 27. - 22:53
Tisztelt Farkas Kálmán!
A gázolajokról is készül hasonló elemzés mint a benzinekről?
Normál és prémium összehasonlítás
Üdvözlettel: R.István
  ÉrtékelésÉrtékelésÉrtékelésÉrtékelésÉrtékelés
Kovács János

Elküldve 2020. May 27. - 21:52
Tisztelt SPURI mester!

1 kérdésem volna!

Az E10-es 95-ös benzin ALKOHOLTARTALMA mennyire csökkenti le (ön) szerint az AC pumpa élethosszát,? Én nem a csövektől, meg az injektoroktól félek, hogy tönkreteszi az alkohol, hanem az AC pumpától, hogy kiszárítja, nem kap kenést a benne lévő mechanika és idő nap előtt megadja magát!!

Kérem erre a kérdésre is válaszoljon őszintén!

Köszönettel! K.János
  ÉrtékelésÉrtékelésÉrtékelésÉrtékelésÉrtékelés
SZAKI Kft.
Kisújszállás
Elküldve 2020. May 21. - 12:54

Kedves Kovács János!

Itt az ideiglenes gyors válasz!

Ami mindegyikből hiányzik, azt hiába keveri, nem lesz benne!

Rövidesen jövő hét közepén meg fog jelenni a pontos molekulánkénti analízis, és annak értelmezése! Addig is kérek egy kis türelmet!
Persze a rossz és nagyon rossz keverékéből nem lesz jó benzin! Ez teljesen biztos! A kevésbé rosszban sincs benne a létkérdésnek számító anyagokból elegendő! Ha ezt 100-assal hígítja nem jutottunk előre!
Ha az egyik túlsúlyba van a sok aromás a másikba is, akkor összeöntve az limit alatti gyenge lesz belőle! Inkább ne menjen annyira az autó, de sokáig tartson. Szerintem. Aki pedig erősebb autóra vágyik ugyanabból nagyobb motorral vásárolja az kocsiját!
Ha egy benzinbe 48% az aromás tartalom, már nincs is tovább miről beszélni! Mármint melegedés szinten! Ennyi benzol gyűrűs molekulát látva megdöbben az ember. Összeadva mást, pld a toluolt, xilolokat, etil-benzolt már majdnem a benzin térfogat 25%-nál tartunk!
Gondolta volna?
Még a versenybenzinbe is veszélyes ennyi! Legalábbis ezt alternáló motornál így tanítják!

Minden érthető lesz rövidesen, kis türelmet kérek, a konzíliumon túl vagyunk, már csak írásba kell foglalni a konklúzió! Találkozunk a főoldalon rövidesen!

Köszönöm kérdését, de szerintem maradjon a 95-ösnél. Legfeljebb használjon SPURI JG-2 -est. Ha gép megkívánja, talán 1,5-szerest, még így is olcsóbb, és kímélőbb mint prémiumnak kikiáltott üzemanyag!

Minden tiszteletem Önnek, hogy törődik a gépével!

Üdvözlettel, Farkas Kálmán
  ÉrtékelésÉrtékelésÉrtékelésÉrtékelésÉrtékelés
Kovács János

Elküldve 2020. May 20. - 22:14
Tisztelt Uram! Olvastam, hogy káros a 100 as benzin hosszútávon a motornak a szeleptányérok miatt(elég)!
Felesben lehet e keverni a benzint? Úgy értem 1 liter 95ös E10 -1 liter 100as szuper benzin? Így már tartósabb lehet a motor és nem lesz annyira megterhelő a motor számára?


Köszönet!!

  ÉrtékelésÉrtékelésÉrtékelésÉrtékelésÉrtékelés
SZAKI Kft.
Kisújszállás
Elküldve 2020. May 20. - 07:52


Tisztelt Béla!

Igen így működik! Rövidesen megmutatjuk, milyen ára lesz a 100-as benzin használatának a pillanatnyi előny miatt, mi is van a benzinekbe. Kihangsúlyozom, hogy a mostani keverékekre vonatkozik, szinte minden kútnál az elmélet ugyan az!

Figyelje a főoldalt. írás lesz róla! A kondenzvizet kicsapja a 100-as benzin és gyűjti míg baj nem lesz! ráadásul nincs benne még 5% etanol sem, úgyhogy nem kell aggódni! Egy lehet, a 95-ös jobban takarít, de kondenzvizes benzinnel nyilván nem mehet úgy mint kicsapatott vízzel! Majd 0,5-1.0 liter víz gyűlik a tankba akkor nagy baj fog lenni, plusz a kipufogó szelep tányért is félteném az irreálisan magas hőtől! Versenybenzin szerű folyadék normál autóba nem való! Versenyautóba se, mert ez a tuning úgy működik a rallyba is, hogy a motor futási teljesítménye 2-4ezer km-re redukálódik. Ráadásul a magasabb aromás tartalom neki esik a benzinnel érintkező minden alkatrésznek!
De Ön tudja! Rövidesen jön a benzinek analízise, figyelje!
Valamint észrevette Ön is, hogy nagyon hamar melegszik a motor. Ez előbb-utóbb 40-80ezer km után motorgyengülést okoz, majd elmondjuk miért.
És oktán vesztést is okoz az oldott víz, de ez elmúlik, ha a víz kioldódik lassanként a tankból! Megszűnik az utánpótlás. Hacsak nem tankol új vizet a kútnál! Vagy nem szaporodik a nappal és éjszaka hőmérséklet különbségéből eredő páralecsapódás miatt. Ha fém a tank a víz rozsgát okoz, ha műanyag, akkor zsugorodik és öregszik az sok agresszív anyagtól a 100-as benzinbe! Ezeket viszont több cikkben leírtuk a lakosság tájékoztatása érdekében!

Talán előzetesen ennyit, hogy pillanatnyilag mit érez! És még 40-60ezer km-ig! Gondolom, hogy azért legtöbb embernek a tartósság, és az üzembiztonság fontosabb. Váltogatni pedig nem érdemes a benzineket, az előbbi okok miatt!

Azért nagyon nagy köszönet, hogy beírt, mit tapasztal rögtön, helyileg, lokálisan és azonnal a benzin csere alkalmával!

Tisztelettel, Farkas Kálmán
  ÉrtékelésÉrtékelésÉrtékelésÉrtékelésÉrtékelés
Lázár János Béla

Elküldve 2020. May 19. - 20:43
Suzuki Ignis példa! 2004 es évjárat!
95E10 benzinnel használva(január óta) MOST dobta be a katalizátor hibakódot!

Városban fogyasztása 10liter/100km

Persze tudtam mi a gond, miért dobta ki a hibakódot a szar e10 benzin végett! Gyorsan kihajtottam a maradék dzsuvát, megtankoltam OMW 100Plus benzinnel, hibakódot kiütöttem!
Városban fogyasztása 7.9l/100km re ugrott vissza, még a 8 liter sem éri el ugyan abban a tempóban, mint előtte a fos benzinnel!!!

Természetesen a hibakódot azóta sem dobta ki, ennek már lassan egy hónapja! Naponta gurulok 80km a kocsival!

Ezt csak azért írom le az embereknek, hogy segítsek vele, NE tankoljanak E10 benzint!!

Ja és el ne felejtsem már a spurit! Anno használtam egy ideig, abszolút semmit nem vettem észre, jobban menne, vagy kevesebbet enne a kocsi. Sajnálom, ez az igazság! Én nem hiszek a csodákban!
  ÉrtékelésÉrtékelésÉrtékelésÉrtékelésÉrtékelés
SZAKI Kft.
Kisújszállás
Elküldve 2020. May 19. - 20:43


Kedves Viktória!

Örülök, hogy észrevette az új flakon öltözékünket! Igyekszünk, tetszetős szép, változatos külsővel megjelenni.
Most csak a címke szett változott, és fokozatosan váltjuk le a régit. Egyenlőre a JG-2 -esek jelentek meg. Rövidesen következik a normál piros is. Szerintem jövő hónap közepén teljes lesz a címke szett.

A folyadék év végén, jövő év elején változik. Még folynak a tesztelések, ez egy kicsit elhúzódik, mert picit nagyobbat ugrunk minőségbe. Ráadásul megint nagyon sokat változtak az üzemanyagok. Ilyen mértékű donor változáshoz több ideig tart az illesztés.
Erről nem is olyan soká megjelentetünk egy összefoglaló cikket. Benzinekkel kezdünk. Mondhatom izgalmas lesz, sőt inkább úgy jellemezném megdöbbentő! Ezek miatt nekünk is szinte sarkon kell fordulni. Ezért tart több ideig az új beltartalom változás.
Ráadásul várunk, hátha ez az érthetetlen összetétel megváltozik.
Megnyugtatásul írom, hogy ez a mostani adalék is nagyon sokat javít az üzemanyagon. És nincs is talán más cég, aki ilyen sűrűn illeszti az adalékot a donorokhoz!
Tehát folytatás következik rövidesen.
Köszönöm a jó kérdést Viktória!
További baleset mentes autózást kívánok Önnek.
Tisztelettel, Farkas Kálmán
  ÉrtékelésÉrtékelésÉrtékelésÉrtékelésÉrtékelés
Viktória

Elküldve 2020. May 19. - 13:01
Kedves Kálmán!

Érdeklődnék, hogy az új elegáns címkés flakon a korábbi anyagot rejti, vagy maga a termék is más a palackban ?
  ÉrtékelésÉrtékelésÉrtékelésÉrtékelésÉrtékelés
tibor1

Elküldve 2020. May 18. - 18:04
Köszönöm válaszát.Nincs baj,csak egy kusza gondolat volt.2015 suzuki Olvasgattam netten,hogy áramtalanítás után,hogy lehet újra tanítani.Innen jött gondolat.
  ÉrtékelésÉrtékelésÉrtékelésÉrtékelésÉrtékelés
SZAKI Kft.
Kisújszállás
Elküldve 2020. May 18. - 12:39


Tisztelt Tibor!

Érdekes kérdés. Mivel kevesebb üzemanyag is elegendő lenne a SPURI-val, ezért meg szokott emelkedni az alapjárat egyes gépeknél. Íme itt is a bizonyíték a hatékonyságra!

Több részre kell osztani a járműveket.
Az automata alapjárati rendszerűekre, ami modernebb kivitelűek, és a hagyományosak, ezek a régi típusok.

Az első típussal nincs semmi tennivalónk!

A régebbiekkel igen, mert pld egy hagyományos 150báros adagoló melyet pld. a VW Golf II. vagy III.-ban találunk vissza kell állítani! Alapjáraton nagyon pörög, ugyan annyi üzemanyagnál. A SPURI miatti nagyobb fűtőérték, illetve több mozgási energiát termel hő helyett. Ezt kell kevesebb üzemanyagra venni!

Mechanikus állítású adagolónál a következőként járunk el! Ekkor a forgó rendszerű adagoló rögzítő anyát fellazítjuk, veszünk el a alapjárati központi csavartengelyből, aztán rögzítjük.
ECU-s gépeknél pedig kevés típus, van amit programozni kellene, hiszen, magától tudja a gép az alapjáratot állítani! Még a klíma terhelést, generátor terhelést is figyelembe veszi!
Tudni kellene, hogy mennyire magasabb lett az alapjárat, és milyen autóról van szó. Ha csak 10-12%-kal emelkedett, akkor nem kell állítani!
Ha többel, akkor igen!

Remélem tudtam támpontot adni Önnek!
Tisztelettel, Farkas Kálmán
  ÉrtékelésÉrtékelésÉrtékelésÉrtékelésÉrtékelés
tibor1

Elküldve 2020. May 16. - 16:10
Üdvözlöm Kálmán úr.Spuri használó vagyok.A mai autóknál van értelme,egy hosszabb spuri használati idő uttán alapjárat újra (tanítása?)
  ÉrtékelésÉrtékelésÉrtékelésÉrtékelésÉrtékelés
SZAKI Kft.
Kisújszállás
Elküldve 2020. May 15. - 10:21

Kedves Zoltán!

Nem titok, használhat más olajtársaságét, mint a MOL, de normál gázolaj legyen, és nagy forgalmú kút, ahol gyorsan cserélődik a tartályok tartalma.

Biztos vagyok benne, hogy meg lesz elégedve a normál gázolajba adalékolt SPURI-val.

Másrészt a füstgázok minősége sok mindentől függ. Az alkatrészek viselkedése is, mint pld a turbó!
Használjon JG-2 adalékot másfél szeresen. Bőven kijön a leváltott OMV még meg prémium gázolaj árából. Élmény lesz vele autózni!

Tisztelettel,
Farkas Kálmán

.
  ÉrtékelésÉrtékelésÉrtékelésÉrtékelésÉrtékelés
Kömives Zoltán
Székesfehérvár
Elküldve 2020. May 15. - 00:29
Tisztelt Farkas Kálmán Úr!

Köszönöm a választ!
Kíváncsian várom a jelenlegi gázolajokról az írását, egyszerűen nem találok normális infókat, mintha titkolnák az olajtársaságok.
Hála istennek, nem rövid távokat megyek a kocsiaimmal, hanem sokat üzemmelegen, csak sokat városban. Amit észrevettem, hogy Pd Tdi geo-s turbó csak a piros Spuritól nem tapad le, hanem gondolom, sokkal könnyebben letisztul, aztán nagyobb fordulatnál nem tilt le. Rengeteg adalékot próbáltam, de ezt egyik sem tudta. Most ki fogom próbálni a sima gázolaj-piros Spuri kombót, remélem beválik. Mivel sokat megyek és reflexből mindig írom a tankolásokat, ki fog derülni minden lényeges érték. Mivel olvastam sokat a vendégkönyvben, többször írta, hogy sima Mol gázolaj a jó, plusz a Spuri. Van más kút is, amit itt nyilvános keretek között mer ajánlani? Ha nem nyilvánosan, akkor esetleg az e-mail címemre.
  ÉrtékelésÉrtékelésÉrtékelésÉrtékelésÉrtékelés
SZAKI Kft.
Kisújszállás
Elküldve 2020. May 14. - 08:33

Tisztelt Kőmives Zoltán!

Igen régen publikáltuk a gázolaj mai helyzetét. Rövidesen következik ismét!
A mostani olajtársaságoknál nem hiszem, hogy változott a stratégia. "TERÉZ ANYU"-t nem vették fel alkalmazottnak, az teljesen biztos!

De félre a tréfával, a 2014-15-ben részletes vizsgálataink eredménye itt van:
spuri-adalek.hu/content/view/230/1/
Végeredménybe nem értettük miért drágább!

Azóta nyilván sok minden komponens változott a gázolajokba. Erről később írok egy részletes cikkben! Az analíziseink után!
Lényeg, hogy nem sikerült semmi előnyt kimutatni akkoriban a prémium gázolajról. Egy-két tulajdonság emelt szintű a prémiumba, mint a cetánszám, a vezetőképesség, de ezek a szükséges limit felett vannak, így nem számít semmit! Viszont a fontos tulajdonságoknál nem tudtunk érdemi előnyt kimutatni mi sem, és más cég sem! ÁMEI, Totálcar stb.
Fogyasztás nem kevesebb, lerakódások nem kevesebbek, szavatossági idő még kevesebb, kopáscsökkentés a normál gázolajé, fűtőértékben nincs előny.
Szortimentizációba szerényebb.

Ebből a szemszögekből vizsgálva mi is arra a következtetésre jutottunk, hogy nem éri meg a jelentősen drága prémium gázolajat használni. Sőt, egyes korszerű dízelnél káros is! (AdBlue gépeknél)

Összegezve, nem találtuk azt az előnyt, hogy miért is kellene ezt vásárolni! A normál gázolaj természetesen más, de pontosan megfelel a létkérdéses limit előírásoknak. Aki viszont a tartósságot, vagy a gazdaságos üzemmódot szeretné, nem a prémium gázolaj a megoldás. Nem jár jól vele, az biztos!

Ha eddig használta a SPURI, bizonyára tapasztalta, hogy a városi rövid távolságok után, főleg télen, máshogy kell eljárni! Ezt csak úgy lehet kiküszöbölni, hogy télen 1,5-2 szeresére emeli az adalék szintet, és tankolásonként vagy 1000km-ként egy hosszabb utat tesz meg vele. Nem kell óriási fordulaton használni, ez tévhit. Dízelnél bármely típusnál, az üzemi hő elérése után a 2000-es fordulat teljesen elegendő a rendszer öntisztulásához!
Korszerűbb autóknál, úgyis mindenkinél mutatja a regenerálás gyakoriságát a műszerfal. Ha nem akkor vagy régebbi gép, vagy nincs szükség rá!
Az a tapasztalat, hogy nálunk a 2016 utáni teherautóknál, még városi ügyintéző VW Caddynél is sosem kapcsolt be a koromszűrő utánégetője! Egyszerűen nem volt rá szükség, mert alakult ki nyomáskülönbség a kipufogóban.

Remélem tudtam némi támpontot adni, addig amíg a mai évben is az analíziseink , értékelésünk elkészül, a gázolajok területén!

További biztonságos célba érést kívánok Önnek!

Tisztelettel, Farkas Kálmán
  ÉrtékelésÉrtékelésÉrtékelésÉrtékelésÉrtékelés
Kömives Zoltán
Székesfehérvár
Elküldve 2020. May 12. - 03:05
Tisztelt Farkas Kálmán Úr!
Olvastam sok hozzászólást, de szinte csak a benzinekről szólnak. Nekem diesel autóim vannak, jelenleg OMV prémium gázolajat használok, pont az üzemanyagok minősége miatt. Használtam egy időben sok Spurit, pirosat, kéket egyaránt. Olvastam véleményét a sima benzin-prémium benzin témában, kicsit elbizonytalanodtam, hogy most jót tezsek-e a drágább üzemanyaggal, vagy sem. Segítene egy objektív véleménnyel, hogy jelenleg mi a jobb? Sima gázolaj-Spuri, vagy "prémium" gázolaj simán, vagy esetleg az utóbbi-Spuri? Rengeteget kell városi forgalomban mennem, alacsonyabb fordulaton, ebben az üzemmódban vannak problémáim sok esetben a lekormolódással. Van egy sima TDI és van egy PD TDI autóm, van bennük km rendesen. Főleg a PD TDI szeret jobban kormolódni, Melyiknek mi a jó vagy jobb üzemanyag? Mostanában kicsit nekem "furcsák" lettek a jelenleg kapható gázolajok és érzésem szerint megváltozott a "prémium" gázolaj is, mintha a tavalyi évben jobb lett volna. Elvesztem az infók sűrűjében.
Köszönöm a válaszát előre is!
  ÉrtékelésÉrtékelésÉrtékelésÉrtékelésÉrtékelés
SZAKI Kft.
Kisújszállás
Elküldve 2020. April 25. - 22:51


Tisztelt Nyíri Úr!

A szavatossági időről a mindenkori gyártót kell megkérdezni!

Azért amíg ír nekik, és választ kap, leírom, hogy összetételénél fogva folyamatosan romlik. Gondoljon a magas IPA, ETBE, és minden más magas oxigenát tartalmára. A kötetlenebb molekulába lévő kis energia szintű oxigén atom hamar oxidál, és hidroxil formába is át transzplantál más molekulákhoz, sőt polimerizációt is indít!

Egy biztos, a SPURI az ilyen benzin tartósságát differenciálva 5-6hónappal kitolja a szavatossági idejét! A normál 95-ösnél egy évvel! Tehát, ha 6hónapot vállalnak az olajtársaságok, akkor az 18 hónapra bővítjük.
Természetesen a tárolási körülmény is fontos!

Fontos! Műanyag kannába ne tároljon benzint. Egyrészt a párolgás miatt. Gondoljon a sok éterszármazékra! A fém az igazi!
Másrészt a bomlást, átalakulást, gyantásodást gyorsítja, ha kicsit is átlátszó kannába tárolja a benzint. Kivétel fekete, de ebből is párolog!
A benzin tankok POLIAMIDOK, de kanna ebből nem készül, majd egyszer elmondom miért!

Rövidesen megjelenik egy főcikkünk az ez évi benzinek analíziseivel, ezért ezt kérem, majd olvassa el!
Köszönöm levelét!
Tisztelettel, Farkas Kálmán
  ÉrtékelésÉrtékelésÉrtékelésÉrtékelésÉrtékelés
SZAKI Kft.
Kisújszállás
Elküldve 2020. April 25. - 22:24


Kedves Gutléber Ferenc!

A türelmét becsülöm, hogy kivárta, és kivárja a további javulást!
Mi becsületesen azt írjuk, hogy a takarítási fázisba, sajnos nincs megtakarítás, mert a SPURI az energiát erre pazarolja. Ráadásul ilyenkor a vizes, oldott gyantás üzemanyaggal nyilván nem megy olyan jól a motor. De eltávozik a szennyeződés, javítás nélkül!
És jöhet a príma üzemmód!
Nem is soká ez lesz Önnél is.
Ez a motor egyébként a gyári gépkönyvi kis fogyasztást nem hozza, mindenkinél kb. 7liter. Tehát a 6liter átlag szerintem nagyon jó! És még lesz jobb!

Köszönöm, hogy leírta konkrét tapasztalatait.
Tisztelettel, Farkas Kálmán

.
  ÉrtékelésÉrtékelésÉrtékelésÉrtékelésÉrtékelés
Nyíri László Ernő

Elküldve 2020. April 24. - 19:47
Tisztelt Farkas Kálmán!

Érdeklődnék, hogy a prémium 100-as benzint magában, SPURI nélkül meddig lehet mindenféle megromlás nélkül eltárolni? És SPURIVAL meddig lehet a 100as benzint eltárolni? Műanyag (volt motorolajos kannákban) lehet tárolni? Vagy csak Vashordóban? Melyikben érdemes tárolni?

Köszönettel!
  ÉrtékelésÉrtékelésÉrtékelésÉrtékelésÉrtékelés
Gutléber Ferenc
Mosonmagyaróvár
Elküldve 2020. April 23. - 19:48
Tisztelt Farkas Kálmán! Immáron 4 hónapja használom folyamatosan a Spuri termékeket, zömében a kéket (jg2). Adagolás 2 ezrelék körül alakul, néha kicsit több Biggrin. A jármű, Mazda 3 2.2 diesel 150 LE a 2014 évjáratbol. Most érzem igazán a pozitív hatását a termékeknek, harapós gázreakció, simább alapjárat, csendes motor. 4 évesen került hozzám az autó, és szeretném neki megadni a megfelelő bánásmódot minden téren. A fogyasztásom még nem az igazi, bár nincsen rá panasz mert pályán használom napi szinten és 6 liter alatt van. De az állag megóvása nálam előbbre való. Továbbá, érzek még némi rángatást, gondolom a víz még távozik a rendszerből. De természetesen összegezve, örülök hogy rátaláltam erre a remek termékre, és remélem hogy nem hagyják abba a gyártását a jövőben sem. Maradok állandó vásárlójuk, köszönettel Gutléber Ferenc.
  ÉrtékelésÉrtékelésÉrtékelésÉrtékelésÉrtékelés
SZAKI Kft.
Kisújszállás
Elküldve 2020. April 20. - 16:16

Tisztelt Demeter Úr!

Nem egészen tudható, érthető az írása.
Kérem írja le még egyszer, hogy fonetikusan olvasható, érthető legyen!
És azt is, miért erőltető a drága benzint? Mit vár el tőle?
Ha versenyautója van, és lesikolt nagy sűrítési arányú (min.1:13-14) motorja az más! Akkor a versenybenzinünket is tudom ajánlani Önnek!
Másrészt vegye figyelembe az ellenkező elvek szerinti üzemanyagok váltogatva használatánál idő kell, mire a másik okozta károkat helyreállítja a SPURI-s benzin!
Amint érthető lesz a mondat, állok rendelkezésére!
Köszönöm fáradtságát, és várom levelét!
Tisztelettel! Farkas Kálmán
  ÉrtékelésÉrtékelésÉrtékelésÉrtékelésÉrtékelés

<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>
Spuri használat
A SPURI üzemanyagadalék mindkét fajtája bármilyen típusú és üzemű belső égésű motorhoz ajánlott folyamatosan, minden tankolásnál!
Language

English

Deutsch

JG-2 Racing Team
A csapat hivatalos honlapja:
JG2-RACING.HU
Spuri webáruház

Spuri Webshop

Hírlevél
Spuri hírlevél


HTML formátum?

Népszerű hírek
 Grafika és tervezés Magic Consulting