Kezdőlap arrow Hírek - újdonságok

Menü
Kezdőlap
Magunkról
Hírek - újdonságok
Szolgáltatások
Referenciák
Vendégkönyv
Oldaltérkép
Kapcsolat
Ajánld az oldalt
SPURI
Képviseleteink
Forgalmazóink
Termékek
Biztonsági adatlapok
Árlista
Technikai sport
Online felhasználók
Látogatottság
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa35
mod_vvisit_counterTegnap484
mod_vvisit_counterEzen a héten2315
mod_vvisit_counterEbben a hónapban12239

Keresés
Véletlen kép
Hírszolgáltatás
Hírszolgáltatás
Hirdetés
Derival Kft - Csarnokfűtés
Reznor hőlégfúvók, sötétsugárzók,
légkezelők, füstelszívók,
terem-, csarnok-, áruház-, nyitott térfűtés
06-56/390365; 06-20/4342427
Formel Kft
Bejelentkezés

Elfelejtett jelszó?
Még nincs azonosítód? Regisztrálj
Hírek - újdonságok
TÁJÉKOZTATÓ! E-mail
2019. October 03.
2019.11.11. - 11.18.-ig a telefonos műszaki információ nem lesz elérhető. Addig is forduljanak  bizalommal a területi képviseleteinkhez.
 
 

 

 
16. Expanzió képesség E-mail
2019. June 21.

ImageA járművek erőforrása expanzió által aknázza ki a mozgási energiát. Vegyi átalakulás következményeként a végtermék gáznyomását használják ki az alternáló jellegű belső égésű motorok. Mondhatnánk, hogy energia sűrűséget halmozó folyadékból, vegyi hatás miatt felszabaduló hő hatására, zárt térben keletkező nyomás indukál mozgási energiát! 

Lényeges tulajdonság tehát a vegyi anyagok oxidációjából, no meg némi redukció összességéből eredő térfogat tágulási, expanzió általi mozgási energia mennyisége. Természetesen közre játszik a hőmérséklet emelkedése, mert e nélkül nincs nyomásemelkedés. A hőfok emelése az anyagsűrűség, a kezdeti nyomás, és égési folyamat végtermékének, molekuláinak tulajdonsága határozza meg a kinyerhető mozgási energiát.

Vegyük sorra a folyamatot. Mi történik a hengerbe?  Van egy alsó pont ahonnan felépül a magasabb nyomás, valamint egy maximum végnyomás ahol megáll az erőkifejtés a dugattyúra. Innen a lendület és szomszédos hengerek eltolt expanziója miatt ismét a munka ütemet készíti elő a motor ebben a hengerben. Honnan, hová épül fel a nyomás lényeges szempont. Hideg motornál erőtlenséget érzünk, mert kisebb a nyomás-lépcső. Nem tökéletes az égési körülmény. Hiába dúsítunk, meg kell várni, míg az üzemi hőt eléri a motor!  

A kezdeti égési térfogatba töltött üzemanyag-levegő keverék oxidációjából keletkezik a hő. Ezen magasabb hőmérsékleten a gáznemű anyagok molekulái egyrészt maguk között ütköznek, másrészt a kitöltendő tér felületével. Ezek között is, ami a mozgást eredményezi, a dugattyúra ható gázmolekulák ütközése. Ezeket tudjuk megváltoztatni, a körülmények, valamint az égési folyamatokhoz szükséges alkotók összetételével, és időbeni lefolyásával.

Az expanziót befolyásoló tényezők:                                                                

1.       ImageHőmérséklet különbség

2.       Éghető anyag szortimentizáció minősége

3.       Az égés időbeli lefolyásának szabályzása (többszöri injektálás)

4.       A bejuttatott levegő nyomása

5.       A bejuttatott levegő hőmérséklete, páratartalma (pld. intercooler)

6.       A bejuttatott levegő nitrogén tartalma (csekély hőtágulás)

 

Mit is tudunk tenni az üzemanyag adalékkal?

A 2. pont és a 3. pont befolyásolásával összetétel optimálisabb minőségével jelentős többlet expanzió nyerhető ki! Gondoljunk csak arra, hogy a precízen kiszámolt oxigén mennyisége a füstgázba nem okoz elégetlen szénhidrogén származékot. Továbbá nem keletkezhet szénmonoxid a kevesebb oxigén miatt, de a nitrogénoxidok sem keletkezhetnek a sok oxigén, valamint a magas hőtől. Ezért van a SPURI hűtő gél komponense. A kipufogó fázisban, az speciális gél gőz formájában visszahűti az égésteret, előkészítve a hidegebbről megvalósítható expanziót! Valamint az üzemanyagból hiányzó alkotókat pótolva a lángterjedési folyamatosságot lehet biztosítani, így könnyebben felépül az expanzió.

Továbbá az expanzió tovább nő akkor is, amikor pld. a gázolaj növényi alapú hosszú szénláncú alkotóit többfelé válasszuk, és speciális SPURI összetétellel minden atomi alkotóját rövidebb idejű oxidációra kényszerítjük. Ezzel nincs elégetlen bio tartalom, ami a lerakódásokat szaporítja a motorban, és a kipufogó rendszerbe. A tökéletesebb oxidáció pedig nagyobb expanziót, több kinyerhető mozgási energiát eredményez. Ez azért fontos, mert a gázolaj területén felhasználásra kerülő molekulák jellemzően 15-45 szénatomot tartalmazhat. A benzinek esetében 5-10 között van. Ezek felett az égési gyorsasággal van probléma, ami nem fér bele a munka-ütembe.

Pláne nem férhet bele, ha több fázisú porlasztásról van szó, mint a mai korszerű motoroknál. Az utolsó beporlasztott gázolaj azon részei, melyeknek nem marad idejük a tökéletes elégésre, csak egy pakura szerű lerakódást képeznek. A hengerbe ugyan még füstgáz formátumba légnemű anyagok, ám azt elhagyva, a lehűlési fázisban a kipufogó rendszerbe megkezdik a kicsapódásukat! Különösen veszélyes ez a beindítási fázisba, illetve minden olyan üzemeltetési körülménynél, ahol nincs meg a motor üzemű hőfoka!

Pont ezért van, a rövid üzemidejű városi közeledésnél a sűrűbb meghibásodás. Itt kell megjegyezni, hogy a SPURI sokat segít a hideg fázisú üzemmódban, tartós városi, sőt téli üzemeltetésnek akkor is marad hátránya. Ezért kell beiktatni tankolásokként 1-2 hosszabb utat, melyen, üzemi hőfokon ki tud tisztulni a rendszer! Ehhez is jól illeszkedik a SPURI, hogy hamarabb megvalósuljon a tiszta motor, tiszta kipufogó rendszer.

A felépült jó expanzió hiába épül fel, ha a kipufogó rendszer nem engedi tervszerűen távozni. A szennyezett, szűkebb keresztmetszet mindig bajt okoz! Ezért is kell komplexen kezelni az üzemanyagok tulajdonságait. Minden paraméter számít, így a cikkben szereplő expanzió képesség is, ezért fontos jellemzője az üzemanyagoknak!

 

Kisújszállás, 2019.06.21.                                                                       Farkas Kálmán

                                                                                                                       SZAKI Kft.

 
15. Gyulladáspont, zárttéri lobbanáspont E-mail
2019. March 13.

ImageA benzin egy heterogén folyadék, melynek a tulajdonságait az alkotó elemek összhatása határozza meg! Ezért mind a gyulladáspont, mind a zárttéri lobbanáspont egy fontos jellemzője az üzemanyagnak. Bár közvetlenül nem jellemzője a benzinnek. Sem a lobbanás-, sem a gyulladáspont nincs kapcsolatban a gyújtóforrás vagy az égő folyadék hőmérsékletével, ez utóbbiak jóval magasabbak. Továbbá ezekben a szavakban nem értendő bele a különösen nagyobb nyomás tartomány, mely a motorok hengerébe van. 

 

Tovább...
 
Új autónál fontos a minőségi, a SPURI-val adalékolt üzemanyag! E-mail
2018. August 15.

Image

 

A miértekre válaszolunk, mert egyre több kérdést tesznek fel, ezen témában.  Kezdjük általános megfogalmazásban. Mit kíván egy új autó, hogyan épül fel.A szalonból kihozott nulla kilométeres autó, valóban némi bevasaláson, előjáratáson már részt vesz. Ez arra jó, hogy a hibák kiderüljenek. Ma egy jármű azt mondhatjuk, a teljes csúcsra kb. 50ezer kilométer után kerül. Eddig tehát, finoman összecsiszolódnak az alkatrészek. A fogyasztási görbéről is látszik, hogy ekkor a rá jellemző üzemanyag mennyiség itt a legkevesebb.Természetesen, a nagyobb súrlódások miatt a bejáratási időszakban létkérdés a jó üzemanyag. Ez vonatkozik a benzinesre, dízelre egyaránt. A SPURI alkotóelemeivel hozzájárul az üzemanyaggal érintkező mozgó alkatrészek legfinomabb összeillesztéséhez. Teszi ezt a sokrétegű szortimentizációval, kopáscsökkentőkkel, hűtőgéllel, égés optimalizációkkal. Létkérdés, mert a bio tartalom legalább 7%-kos kötelező alkotók megkívánják. A szigorú környezeti emissziós tényezőket nehezen tudják teljesíteni az autógyártók.

 

Tovább...
 
14. A benzin oxigén tartalma, az oxigenátok E-mail
2018. June 08.

Image

Logikusan azt gondolná az autós, hogy van az éghető anyag a benzinbe, a szén, a hidrogén és ezek több tízezer szénhidrogén konfigurációi, valamint a levegőbe az oxigén, melyek egyesülése folyamán energia szabadul fel, expanziót eredményezve! Ilyen egyszerűnek tűnik. Ám, ez nem így van! Miért is?

Tovább...
 
13. Detergensek, diszpergensek E-mail
2018. April 13.

Image

Folytatása következik a 12. cikknek. Ezen két kifejezéssel foglalkozunk ma. Minden oldalról megvilágítjuk az érthetőség kedvéért. Némi tallózással megmutatom az idők folyamán milyen változó jelentőség övezte a kifejezés tartalmi oldalát. Vannak az üzemanyag adaléknak olyan komponensei, melyek direkt erre lettek kifejlesztve, és vannak melyek más pozitív tulajdonságok mellett ezt is tudják.

Tovább...
 
Továbbá...
Spuri használat
A SPURI üzemanyagadalék mindkét fajtája bármilyen típusú és üzemű belső égésű motorhoz ajánlott folyamatosan, minden tankolásnál!
Language

English

Deutsch

JG-2 Racing Team
A csapat hivatalos honlapja:
JG2-RACING.HU
Spuri webáruház

Spuri Webshop

Hírlevél
Spuri hírlevél


HTML formátum?

Népszerű hírek
 Grafika és tervezés Magic Consulting