Kezdőlap

Menü
Kezdőlap
Magunkról
Hírek - újdonságok
Szolgáltatások
Referenciák
Vendégkönyv
Oldaltérkép
Kapcsolat
Ajánld az oldalt
SPURI
Képviseleteink
Forgalmazóink
Termékek
Biztonsági adatlapok
Árlista
Technikai sport
Online felhasználók
Jelenleg 4 vendég online
Látogatottság
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa512
mod_vvisit_counterTegnap626
mod_vvisit_counterEzen a héten1771
mod_vvisit_counterEbben a hónapban13696

Keresés
Véletlen kép
Hírszolgáltatás
Hírszolgáltatás
Hirdetés
Derival Kft - Csarnokfűtés
Reznor hőlégfúvók, sötétsugárzók,
légkezelők, füstelszívók,
terem-, csarnok-, áruház-, nyitott térfűtés
06-56/390365; 06-20/4342427
Formel Kft
Bejelentkezés

Elfelejtett jelszó?
Még nincs azonosítód? Regisztrálj
Gázolaj színezés elhalasztva 2014. júliusra PDF Nyomtatás E-mail

Gázolaj színezés elhalasztva 2014. júliusra


Idézet:  portfolio.hu, a 2013. július 4-én megjelent cikkéből


2013. július 4. 13:41   


Júliustól speciális jelölőanyagot kellett volna keverni a hazai üzemanyagokba, ráadásul már a konkrét törvényjavaslat elfogadása előtt megvolt a nyertes cég. Most a kormány mégis egy lépést visszaléphet, ugyanis egy friss, Pintér Sándor belügyminiszter által benyújtott törvényjavaslat alapján 2014. július 1-re halaszthatják a rendszer indulását.


A benzinbe, gázolajba és kerozinba keverendő egyedi vegyi anyagnak alkalmasnak kell lennie a származási hely egyértelmű azonosítására mindenfajta káros mellékhatás nélkül. A rendszer működtetésével a stratégiai gáz- és olajtárolást végző Magyar Szénhidrogén Készletező Szövetséget (MSZKSZ) bízták meg.

Ahogy azt a törvényjavaslatot követő cikkünkben is jeleztük az iparág akkor még csak találgatta, pontosan kinek, hol és mit kellene beletöltenie az üzemanyagokba, azóta pályázat nyertese is meglett, a jelölést a Femgas végezheti. Noha a javaslat indoklása hivatkozott a nemzetközi gyakorlatra, ilyet az unióban a MÁSZ azóta sem talált. Az EU nem engedi az alapszabványoknak megfelelő üzemanyagok forgalmazásának korlátozását, kivéve külön engedéllyel és környezetvédelmi célból, ami jelen esetre nem igaz. Így még az is kérdéses, az EU nem torpedózza-e meg az autósokat érintő újabb sarcot.

A rendszer működtetésére a törvény az autósoktól literenként 4,3 forint beszedését engedélyezi, de a készletezési szövetség állítólag megelégedne 1,8 forinttal a kőolajkészletezésre eddig is beszedett literenként 3,2 forinton felül - értesült a héten a Népszabadság.

A legutóbbi 4 negyedévben 2,700 milliárd liter üzemanyag fogyott, így könnyen kiszámolható, hogy egy év alatt akár 11,6 milliárd forintnyi sarcot is befizethetnek a hazai üzemanyag felhasználók.

 

 Aktív kép

 
< Előző   Következő >
Spuri használat
A SPURI üzemanyagadalék mindkét fajtája bármilyen típusú és üzemű belső égésű motorhoz ajánlott folyamatosan, minden tankolásnál!
Language

English

Deutsch

JG-2 Racing Team
A csapat hivatalos honlapja:
JG2-RACING.HU
Spuri webáruház

Spuri Webshop

Hírlevél
Spuri hírlevél


HTML formátum?

Népszerű hírek
 Grafika és tervezés Magic Consulting