Kezdőlap arrow Hírek - újdonságok arrow 8. Fém deaktivátorok

Menü
Kezdőlap
Magunkról
Hírek - újdonságok
Szolgáltatások
Referenciák
Vendégkönyv
Oldaltérkép
Kapcsolat
Ajánld az oldalt
SPURI
Képviseleteink
Forgalmazóink
Termékek
Biztonsági adatlapok
Árlista
Technikai sport
Online felhasználók
Jelenleg 1 vendég online
Látogatottság
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa153
mod_vvisit_counterTegnap648
mod_vvisit_counterEzen a héten2749
mod_vvisit_counterEbben a hónapban2749

Keresés
Véletlen kép
Hírszolgáltatás
Hírszolgáltatás
Hirdetés
Derival Kft - Csarnokfűtés
Reznor hőlégfúvók, sötétsugárzók,
légkezelők, füstelszívók,
terem-, csarnok-, áruház-, nyitott térfűtés
06-56/390365; 06-20/4342427
Formel Kft
Bejelentkezés

Elfelejtett jelszó?
Még nincs azonosítód? Regisztrálj
8. Fém deaktivátorok PDF Nyomtatás E-mail

Image Az üzemanyagba olyan alkotókat is el kell helyezni, mely égéstér fém felületeit megvédi a szélsőséges körülmények között.

Körülmény pedig a magas égési hőfok, valamint az egyidejűleg fellépő nagy nyomás. Problémát jelent a fém felületek tönkre menetelébe a hirtelen változó hatás is. Hideg-meleg, nyomás-vákuum, áramlások, stb. 

A megoldás erre a problémára a fém deaktivátorok. Feladatuk kettős. Vegyileg és fizikailag nyújtanak védelmet. Bármennyire kiváló, ellenálló fémből is készül az égéstér, nehéz minden elvárásnak megfelelnie a henger blokknak, és a hengerfejnek. Pont ezt az elhasználódást a legkönnyebben az üzemanyagba helyezett deaktivátorokkal lehet kiküszöbölni.

 

Mi a cél? A fém anyaga, tulajdonsága, a felületen megváltozik a feszített körülmények miatt. Hajlamos a szilárdság vesztésre, egyidejűleg pedig az oxidálódással, való felületi kiszakadásokra. Olyan molekula csoportokból felszabaduló, részlegesen jelenlévő vegyi hatásról van szó, mely kis ideig, fél átalakulásban van jelen a hengerbe. Az ideiglenes peroxid jelleget, valamint savas hatást semlegesíteni kell olyan molekula csoporttal, hogy más úton jöjjön létre a kipufogógáz végtermék. A víz és a széndioxid.

Megoldás szerteágazó, hisz etil-éter származékok számos formáival ma már ez elérhető. Többfokú ligandumokkal lehet operálni. Kérdés, hogy milyen minőségűeket, és milyen arányban alkalmazunk. Minden esetre feltétlen szükség van rájuk, hiszen ezen koronaéterek nélkül nem lehetne igazán jó minőségű üzemanyagot, és benzint sem készíteni. Bár az arányuk a benzin térfogat részében igen csekély, azért ez súlyozottan fontos alkotónak számít. Szerencsére a funkciók elérésében egy bizonyos molekula, vagy annak izomer változatai más szerepet is betölthet. Példának hozom fel a hengerbe történő égés folyamán keletkező, levegő szennyeződéssel reakcióba lépő apró porszemeket, melyből a daktivátorok miatt is keletkezik szilícium-korund. A már említett polírozó szer, mely pont akkor fejti ki hatását, amikor az égéstér fém felületei kevésbé ridegek, kevésbé szilárdak. A jól alakítható felületből nem kiszakítással, hanem simítással tünteti el a kiálló fém csúcsokat. Közben ügyelve arra, hogy ne oxidálja el a felületet. Image

Ilyen módon, tökéletes állandóan fenntartható felülete lesz az égéstér azon felületi részének, melyeken két fém súrlódó elmozdulást végez. Ez a felület hengerfal, és a dugattyú gyűrűk között van.

 Leírtakból következik, hogy milyen fontos tényező a benzinbe a deaktivátorok jelenléte, hisz nélkülük lassan alattomosan hamarabb elhasználódnának a motorok. Bizonyos limit mennyiséget mindig megtalálhatunk a kutakon vásárolt benzinbe, de pótlásával, utólagos adalékolással, tökéletesebb biztonságba van az autónk. Ilyen jellegű, többféle fém deaktivátor réteg molekulákat is tartalmaz a SPURI adalék. Folyamatos használatával megelőző jelleggel kiváló hatást érhetünk el.

 

Kisújszállás, 2017. 04. 24.                                                                       

SZAKI Kft.

Farkas Kálmán 

 
< Előző   Következő >
Spuri használat
A SPURI üzemanyagadalék mindkét fajtája bármilyen típusú és üzemű belső égésű motorhoz ajánlott folyamatosan, minden tankolásnál!
Language

English

Deutsch

JG-2 Racing Team
A csapat hivatalos honlapja:
JG2-RACING.HU
Spuri webáruház

Spuri Webshop

Hírlevél
Spuri hírlevél


HTML formátum?

Népszerű hírek
 Grafika és tervezés Magic Consulting