Drágább a gázolaj, mint a benzin - Spuri Adalék
×
Kosaram
Kosárban lévő termékek
A kosár üres.
Töltse meg kosarát
Vásárlásbdfg
Ft
A szállítás és az adók újra kiszámításra kerülhetnek a pénztárnál.
Ft
Tovább vásárolok
Megosztás

(Mennyi hasznot hoz a SPURI?)
2011. október 27.

Elgondolkodtató, hogy az energiaárak emelése milyen mértéket öltött. Azon is lehet meditálni, hogy rövidesen 500 Ft vagy 800 Ft lesz egy liter gázolaj. Különösen azoknak jelent több költséget, akik sokat közlekednek jármûvükkel. Itt nem csupán a fuvarozókra kell gondolni. A költségtakarékosság minden idõben megtérül. Kérdés az, a beinvesztált összeg fölött mennyi a nyereség.
Még az is kérdés, hogy tudatában van-e valaki azzal, hogy a vélemények ígéretek, pletykák, negatív tapasztalatok az utolsó évtizedekben milyen nyomot hagytak az emberekben. Most szemléltetni szeretnénk azt, miszerint évtizedes tapasztalattal rendelkezünk az adalékolás technikában. Bármilyen autótípusról van szó folyamatos SPURI használatnál minimum 10 %-ot meg lehet takarítani üzemanyag fogyasztásban. A másik fele a használóink elõnye, hogy a javítási költségek jelentõsen csökkennek, nõ az üzembiztonság.
Mi olyan mértékû felhasználói oldallal rendelkezünk, mely lehetõvé teszi bármilyen gondolkodású embernek azt, hogy azonnali jelleggel elkezdje a SPURI adalékolást.
Természetesen itt csak azokról a cégekrõl lehet szó, ahol a sofõrök nem lopják el a megtakarított üzemanyagot. Minden cégvezetõ meggyõzõdése, hogy nála ilyen nincs. Ha van is, akkor az elenyészõ.
Többször bebizonyítottuk, hogy név szerint ki mennyit lop, viszont a cégvezetés nem akarta megoldani a problémát. A nagytöbbség azonban belátta a fizikai tényszerû kimutatást.
Miszerint:

 Költségek:Megtakarítás:
Térfogatmennyiségek: 1 flakon 500 ml-es SPURI250 liter X 10 %-a
Reláció:25 liter
Bruttó árak:2600 Ft25 X 400 Ft = 10.000 Ft
Nettó árak:2100 Ft8000 Ft
Összegzés:bruttó 10.000 Ft vagy nettó 8.000 Ft / flakon

Ma egy liter gázolaj bruttó ára kb. 400 Ft/liter.

–  Hozzáadjuk a SPURI adalék árát: bruttó 2625 Ft/flakon / 250 liter gázolaj = 10,5 Ft

 – Tehát 410,5 Ft-ba kerül az adalékolt gázolaj.
 – Az 1 liter gázolajból csak 0,9 dl-t fogyaszt a jármû.
 – Tehát meg kell szorozni a bruttó árral:    410, 5 Ft X 0,9 = 369,45 Ft-ba kerül egy liter gázolaj.
 – Az ÁFÁ-s különbség 41,05 Ft.
 – ÁFA nélküli nettó különbség 32,84 Ft.

 

Tehát a gázolaj drágább, mint a benzin!

 

Így látszik, hogy egy kamionos cégnél az ÁFA visszaigénylés után is a 400 Ft-os bruttó gázolaj ár, ami nettó 320 Ft-ban van, 287,6 Ft-ba kerül literenként.
Azt hiszem, hogy legtöbb üzemeltetõ gondolhatja, aki ezt a lehetõséget nem használja ki, az pocsékolja a gázolajat és a saját rezsiköltségét.

Megjegyzés: A számításokat a mai nap érvényes gázolaj árral végeztük, valamint az 500 ml-es bruttó kisker áras kiszereléssel. Ennél természetesen van gazdaságosabb számítási mód, amikor a fuvarozó cég a gázolaj tartályát 5 literesekkel, olcsóbban kezeli. Folyamatos partneri kapcsolat után természetesen még külön engedményben is részesülhet a törzsvásárlói kör. Ezek beszámításával páratlan elõnyhöz lehet jutni a SPURI folyamatos adalékolása révén.

További tájékoztatásként jegyzem meg, hogy jármûflotta normázásában területi képviselõink állnak rendelkezésünkre.
Balesetmentes, gazdaságos közlekedést kíván:

Farkas Kálmán
Kisújszállás, 2011. október 27.

 

 

 


Megosztás