Környezetkímélés SPURI-val! - Spuri Adalék
×
Kosaram
Kosárban lévő termékek
A kosár üres.
Töltse meg kosarát
Vásárlásbdfg
Ft
A szállítás és az adók újra kiszámításra kerülhetnek a pénztárnál.
Ft
Tovább vásárolok

Az utolsó 10 év alatt sokat változott az embereknek a környezethez való hozzáállása.
Többen érdeklõdnek a SPURI üzemanyag-adalék ezen funkciója és teljesítménye felöl.

Most néhány gondolatban leírom miért is van ez így.

A kipufogógáz környezetre, emberre káros összetevõinek csökkenése a fõ jellemzõje a SPURI-val adalékolt üzemanyagnak. Ez a végeredmény a következõk szerint valósul meg.:

1.    Az elégtelen szénhidrogén származékok (CH) legalább 20%-kal kevesebbet mutatnak a szokásoshoz képest. A SPURI aktívan részt vesz az oxidációs folyamatban, hogy mind a szén, mind a hidrogén, oxigénnel egyesülni tudjon.

2.    A szén-monoxid tartalom szinte nullára csökken, ami különösen jelentõs egy hideg motor beindításánál. Üzem meleg állapotban már kevesebb térfogatszázalékban jelentkezik a szén-monoxid, de itt sem érheti el a 0,2 „térfogat százalékot”. A régi elhanyagolt jármûveknél ez a tényezõ igen magas lehet, pláne akkor, ha a beállítási értékekre sem figyelünk oda.

3.    Az oxigén tartalom szabad formában O2 jelöléssel káros. A tökéletes égés folyamán az oxigénnek maradéktalanul egyesülni kell vagy a hidrogénnel vizet képezve, vagy a szénnel úgy, hogy széndioxid keletkezzen, ne pedig szén monoxid. Katalitikus voltánál fogva a SPURI a szekvenciális oxidáció folyamán gondoskodik arról, hogy minden oxigén atom megtalálja a hidrogén és a szénatomok valamelyikét. Közben meggátolja azt, hogy a nitrogénnel egyesülve káros nitrogén-oxidokat képezzen.
4.    Nitrogén-oxidok (NOx) minimálisra való leszorítása a cél, melyben a SPURI igen nagy segítséget nyújt. A kipufogógáz visszavezetésével, „EGR„ szelepvezérléssel oldják meg a motor gyártók. Ennek a tiszta, mûködõképes megléte a legfontosabb. Folyamatos adalékolásnál a visszavezetõ szelep, mely a kipufogógázokat újra bevezeti az égéstérbe és szabad nitrogént állít elõ, a nitrogén oxidokból, közben tiszta korommentesek maradnak a felületek. Ezzel a motor életkora is megnõ.

5.     Szén-dioxid kibocsátás mennyisége is fontos a jármûveknél. A gyártók 100 km-re vetítve adják meg a motorra jellemzõ szén-dioxid mutatót. Ez egy hatékonysági szám. Minél kevesebb, annál jobb. Következésképpen az üvegházi hatásra és a globális földfelmelegedésre is jelentõs hatása van  SPURI-nak.

6.    Koromképzõdés, káros részecskék. Ennek szûkített környezetünkre van jelentõsége. A dízel motoroknál a legjellemzõbb a füst. A motor tönkre menetellel arányos az egyre feketébb és kékebb füstölés. Ebben segít a SPURI, oly módon, hogy tökéletesebben égjen el az üzemanyag. Továbbá a motorolaj is feljut az égéstérbe. Ennek a hosszú szénláncú alkotóknak a hatékony elégetésében is segít a SPURI. Ha túl sok a motorolaj mennyisége, akkor nem tudja sajnos az egész mennyiséget oxidálni. Már az is eredmény, ha a füstöt jelentõsen csökkenti.
Különösen nagy jelentõsége van a tuningolt jármûveknél, ahol a többlet üzemanyag miatt léphet fel igen sok füst. Itt ki kell számolni az üzemanyag-levegõ arányát optimálisra. Ekkor szinte jelentéktelen a füst emisszió, de bizonyos fordulaton gyorsításoknál mégis jelentkezik, mert roppant nehéz beállítani a helyes arányt. Az évekkel ezelõtti motortuning ma már precízebb, pláne ha ezt nyomaték padon végzik kipufogógáz elemzéssel párosítva.
A füst nélküli tuningolhatóság határát mindig a levegõ maximális mennyisége határozza meg. A turbó karakterisztikájától függõen fordulatszám függõ. Ezért javaslom, hogy profihoz forduljunk, ha szoftverírásra kerül sor.
A SPURI üzemanyag-adalék minden fordulaton segít az optimális gyorsaságú égést elõsegíteni. Szekvenciális égési folyamatot, ezzel tökéletesebb expanziót képviselne azonos mennyiségû üzemanyagnál.
Az elõbbiekbõl ered, hogy kevesebb gázpedál állásnál ugyanazt a nyomatékot tudjuk kihozni autónkból, ami kevesebb üzemanyagot jelent. Ha kevesebb üzemanyaggal takarékosabb a közlekedés, akkor nyilván kevesebb széndioxid is keletkezik. Itt is környezetkímélés jelentkezik egységnyi 100 km-re vetítve.
Nem mindegy, hogy lakóhelyünk közelében, vagy éppen az autó melletti szûk környezetünkbe milyen kipufogó füstöt ereget az autónk. Ezt mi szívjuk be, ezen túl pedig a tartós környezet szennyezéssel gyermekeink és unokáink egészségére is gondolnunk kell.
Ez a megelõzõ szemlélet egyre jobban tért hódít. Ebben a környezetkímélésben veszi ki részét a SPURI üzemanyag-adalékunk. Büszkék vagyunk arra, hogy folyamatos használatával a SPURI évente gyártott mennyiségére kiszámolva több tíz tonna széndioxidtól mentesíti környezetünket. A káros-rákkeltõ, betegségeket okozó egyéb szennyezõ gázoktól való mentesítésrõl nem is beszélve.
Ha ön SPURI-t használ, akkor máris jelentõs lépést tett a környezetvédelemért.
Köszönöm, hogy ezt a cikket végigolvasta, és remélem kellemes érzést keltett Önben.

Kisújszállás, 2012. augusztus 27.

Tisztelettel:

Farkas Kálmán

Megosztás