A mítoszokkal reklámozott 100-as benzinről - Spuri Adalék
×
Kosaram
Kosárban lévő termékek
A kosár üres.
Töltse meg kosarát
Vásárlásbdfg
Ft
A szállítás és az adók újra kiszámításra kerülhetnek a pénztárnál.
Ft
Tovább vásárolok

Milyen érdekes az emberi elme. A minap két órát vártam, egy híres nyugati benzinkúton. Pont előttem volt az összes kútfej, közvetlen közelről, hogy lássam, mit tankolnak a Budapestiek az Üllői úton. Rengetegen voltak sűrű forgalom közepette számoltam. Előre megjegyzem, nem reprezentatív a felmérés, csak egy megfigyelés.

Gondoltam jó kis információ lesz, megszámolom hány ember tankol prémiumot. Igaz nagy forgalmú tehetős helyen, frekventált városrészen helyezkedik el a benzinkút. Akkor döntöttem el, hogy számolok, amikor érdekes dolgot láttam. Sorba álltak négy kútfejnél. Miért? Nem értettem, mert volt szabad minkét oldali többi számos kútfejeknél. Közelebbről megszemlélve látszik, hogy ezeken kútfejnél 4db helyen van csak 100-as benzin! Érdekes gondoltam, még össze is verekednek mindjárt, mikor türelmetlenkedett egy vevő, a sort állás miatt! Mi az, amit ingyen adnak itt?

Pontosan 2 óra 10 perc alatt tankoltak a 4db fejnél 65 jármű. Az összes többinél csak 54-en, melybe nem látható módon gázolaj is volt bizonyára. Nem választottam ketté. Ebből teljesen biztos, hogy 65 fő, élénk reklámfogyasztó az, aki drágább, de rosszabb benzint tankolt. Nem tudja mi a helyzet ezen a téren. Nos, nem húzom az időt, a legtöbb járműbe, több mint felébe prémiumot tankolnak a Pestiek. Ez számomra érthetetlen. Ha már jól el vannak eresztve anyagilag a fővárosiak, nem olvasnak kicsit a jármű üzemeltetésesével kapcsolatba egy-két infót?

Melyik szerelőhöz viszi autót, mit mond neki a szerelő? Mikor elromlik, keresi a SPURI-t, a folyékony szerelőt? Lehet, hogy akkor már késő?

Mit mond a barát, ismerős? Ők mit tankolnak? Vagy az is tájékozatlan?  Érdekes lenne egy mikrofonnal odalépni hozzájuk, és kérdéseket feltenni.

Kitől, és mit hallottak, hogy ez a 100-as jót tesz az autónak? Anyagilag is jól jár a 100-as benzinnel?

Még egy adat, 4db motoros is tankolt, akik mind kivétel nélkül 100-ast tankoltak, 95-öst egy sem. Gondolhatjuk egy kétütemű 20 éves robogónak micsoda kegyelemdöfés egy prémium benzin!

A magasabb életszínvonal sem mentség erre.

Mit is lehet mondhatni ilyenkor? Ezt minden olvasó döntse el magában.

Köszönöm, hogy végigolvasta elgondolkodtató soraim!

nemet szoveg 

Budapest 2020.09.17.        

  Farkas Kálmán

Megosztás