×

Figyelmeztetés

Csak regisztrált felhasználók írhatnak üzeneteket, kérem, jelentkezzen be
SZAKI Kft - Farkas Kálmán : SPURI tisztítási folyamat

 

Tisztelt Rutner Úr!

 

Nagyon szépen köszönöm, hogy a SPURI adalékunkra gondolt. Rögtön írom is a módszert, amire gyártjuk a terméket.

 

A szerelőjének a mondatát kicsit módosítani kell. Ha jól értem, még az Ön Opelje nem kapott sosem SPURI adalékot. Az azt jelenti, hogy jelentős víz, és szennyeződés van a tanktól kezdve a kipufogó végéig az autóba. Módszeresen takarít, apránként az adalékunk. Pld. egy bevitt SPURI mennyiség 100ml csupán 30ml kondenzvizet visz oldatba, mert többet nem tud az üzemmód elviselni, megállna az autó. A paraffinos, gyantás, bitumenes, pakurás, ás egyéb lerakódásokat is lassan, finoman távolítja el, a dugulások elkerülése érdekében. A robbanótér és a kipufogó rendszer is csak ezután következik, mert az adalék az energiáit akkor fejti ki ott, amikor elvégezte az ezek előtti takarítást.

 

Az első 4-5 tele tankos adalékolásig, lehet, hogy nem érez semmit, sőt a vizes, paraffinos gázolaj nem annyira nagy energia bomba, sőt füstölni is fog némiképp. De semmi baj, mert ezek a szennyeződések nem oda valók, el kell távozzanak. A takarítás után kezd talpra állni a gép.

 

Nem kell hozzá meghajtani, és nem kell kezdetben sem kétszer annyit adni a gázolajhoz. A jó minőségű adalékolt gázolaj, mindig kell az autónak, meghálálja, még pedig a fogyasztás csökkenéssel, de csak ha már tiszta a rendszer. Ha 1-2 tankolással nem adalékol, kezd ismét felszaporodni a kondenzvíz, a bio étolajos lerakódás, valamint a motor, és kipufogó rendszer kormosodás, ami a mostani gázolajoknál természetes.

 

Összefoglalva rendesen használja az autót, nem kell meghajtani, normál piros SPURI-val, de minden tankolásnál adalékoljon, és türelmes legyen. Jönni fog érezhetően az eredmény. Azt szoktuk mondani a SPURI nem folyékony szerelő, de az autó lételeme!

 

További biztonságos autózást kívánok!

 

Tisztelettel, SZAKI Kft. Farkas Kálmán

 


2020-12-13
Rutner Mihály: Motortisztítás télire

Tisztelt gyártó!

Gondoltam kitisztítom télre az autóm motorját belülről. Szeretném, ha még sokáig tartana, mert nem szándékozom lecserélni.  Olvasom a mennyiségeket. Ez egy 19éves Opel dízelmotorral. Azt mondta a szerelőm, hogy kétszer annyit tegyek belőle drágábbik kékből. És jól hajtsam meg, mert sokat használom a városban. Csak heti egyszer megyek le vidékre a lányomékhoz vele. De csak 10ezer km-ként használjam az adalékot. Évente összesen kb. csak ennyit megyek vele. Azt kérdezném, hogy ez így jó van-e? Eredményes lesz? Várom válaszukat!

Rutner Mihály Budapest


2020-12-11
SZAKI Kft.: Dermedés Gátlás

 

Kedves Sándor!

 

A kutak ezt a mínusz 30, mínusz 40 C fokot túlmisztifikálják. Igaza van!

 

Mindig azt kell figyelembe venni, milyen dermedési szintről indulunk. Nyári, vagy téli gázolajba dermedésgátlunk. A kedvezőtlen nyáriba adalékolva a Spurit, normál 2 ezrelékbe biztosan teljesíti a mínusz 10C fokot. Mostanság ez elegendő is. A téli gázolajba mely sosem egyforma, mivel az előjelzések miatti hidegre méretezettek, kb. egy hónapos előre látással. Nehéz megmondani, mit hoznak forgalomba épp az olajtársaságok. Könnyen megesik, hogy egy most november közepén vásárolt gázolaj enyhe időben, már nem lesz jó január közepén, ha akkor jön egy komolyabb fagy.

 

Ezért a folyamatos adalék használatot javaslom, egész évben. A kondenz-vizet időben diszpergálva el kell távolítani. Víz mennyiséghez függően kell hozzá több tankolás. Ezt nem a fagyban kell elkezdeni. Akkor jégdugó nem keletkezik és parafinos kiválás sem. Annyit kell tenni télen, hogy másfél szeresére kell emelni télen a dózist, ekkor garantáltan biztonságba lesz! A normál adag mínusz 10C fokot garantál, a másfélszeres már -15 C fokot jelent.

 

Még egy fontos dolog, hogy a megdermedt gázolnál gyengébb a hatás, mint amikor tankoláskor rögtön megakadályozzuk a kiválás első szindrómáját is. Valamint legyünk tisztában, hogy a direkt téli gázolajokból több olyan alkotót is kivonnak, ami létkérdés a motornak. Ezeket kopáscsökkentőkkel, és számos tucatnyi, lángterjedési lépcsővel ki kell pótolni! Drága értékes alkotók, ezért ezt nem tartalmazzák a téli gázolajok. Pld. orvosi terpénolajok, melyek mínusz 60C fokig folyékonyak. De számos más drága alkotókkal is megoldható a téli üzemeltetés. Nem valószínű, hogy bármikor tartalmazni fognak ilyen literenkénti több ezer forintos alkotót a mostani 360Ft-os gázolajok.  

 

Összegezve, mivel Ön pozitív tapasztalatokkal rendelkezik, még a bajban való használat esetén is, azt javaslom, minden tankoláshoz legalább normál 2ezrelék SPURI-t használjon, és biztonságba lesz!

 

Pláne gazdaságos az állandó használat, mivel a javítás kikerülésén túl, bőven meghozza az adalék árát a megtakarítás. Hiszen ez csupán a gázolaj árának kb. 6%-a. Ez felébe kerül, mint prémium gázolajok, és nincs magas aromás tartalma, mely szétégesse a motort.

 

 

 

Köszönöm kérdését, és további biztonságos autózást kívánok Önnek!

Tisztelettel, Farkas Kálmán

 


2020-11-15
Sziklai Sándor: Dermedésgátlás

Tisztelt gyártó, azt szeretném tudni, milyen paraméterekkel jobb a dermedésgátlása a Spurinak? A kapható gázolajokba nem bízok, mert volt rossz tapasztalatom. Néha, néha szoktam használni a Spuri kéket, mikor már nagyon nem megy a Fordom. Ilyenkor ismét talpra áll.

Tehát hány foknál kezdjem használni, és mennyivel jobb a téli gázolajba?

Sziklai Sándor Kecskemét


2020-11-09
SZAKI Kft - Farkas Kálmán : Új Ford tankolása

 

Tisztelt Török Sándor úr!

Több kérdése van, ezért sorban a következők ajánlom.

Elsőként, azért nem tudjuk garantálni, hogy soha nem romlik el az autó, mert ez nem csupán üzemanyagtól függ. Abban azért tudunk segíteni, hogy 2-3-szor annyit bírjon ki a gép javítás nélkül. Az adalékolt, jó minőségű üzemanyag ezt meg tudja valósítani, mint az Ön mint törzsvásárlónk, már tapasztalta is! Új autónál pláne!

Másodikként valóban bonyolultabb motorok a mai erőforrások. A dízel pláne, mert a kipufogógáz kezelés is több rétegű lett.Itt is sok a meghibásodás lehetősége! Visszacsatolás az ECU-ba pedig újabb problémát generál. Az a megoldás, ha eleve a kezeletlen füstgáz tökéletesebb.

Harmadikként pedig azt ajánlom, erre a tökéletes működéshez, hogy új autó lévén a SPURI JG-2 prémium üzemanyag adalék legyen a bejáratós termék. Ha megteheti ezt legalább 10 tele tankolás elfogyasztásáig. Így bejáratott autó sokáig fog tartani. Adalék mennyiség pedig normál legyen, tehát 50literbe 100ml. Aztán elegendő lesz áttérni a normál piros SPURI-ra. Ajánlott 2 ezrelékben elegendő. De maximum 1,5-2 szerese az ajánlottnak. Azt mondta az összeg nem számít, akkor mindig használhatja akár a prémium JG-2 adalékunkat. Jót tesz az autónak. És a nyomaték is nagyobb lesz! Élvezetes vezetési élményt ad.

Negyedikként pedig nem szívesen ítélkezünk olajtársaságok között, de a legbiztonságosabb, és egyenletes minőséget a nagy hazai társaságnál biztos megkap. Mindig a normál üzemanyag mellett döntsön. Legutóbb, ez évi analíziseink szerint nem hogy jobb, hanem kifejezetten káros a prámium üzemanyag használata, legalább 3-4 fontos jellemző tragikus minőségi kitétele miatt. Erről olvashat a cikkeink között is!

Végezetül köszönöm, hogy bizalma töretlen a termékeink mellett.

Tisztelettel, Farkas Kálmán


2020-10-23
Török Sándor: Kérdés
Tisztelt műszaki tanácsadók!
 
Érdekes kérdésem van. Azért fordulok a gyártóhoz, mert gondolom Önök tudnak erre válaszolni!
Én azt szeretném, hogy soha ne legyen baja az autómnak. Spuri-t használtam a régi 21 éves dízel Fiatomba is.
Meg voltam vele elégedve, de az autó eladásra került, és most vettem egy szintén dízel Fiestát.
Rosszat és jót is olvasok a mostani motorokról.
Azt szeretném tudni melyik Spurit és mennyit töltsek az üzemanyagba.
Az anyagiak nem számítanak, csak az, hogy mindenféle baja ne legyen!
És jobban is menjen, mint most.
Ja és melyik kúton tankoljak, melyik a legjobb gázolaj?
Köszönöm válaszát!
 
Török Sándor Budapest
 

2020-10-20
SZAKI Kft - Farkas Kálmán : egyforma autók

 

 

Tisztelt Rozgonyi János Úr!

 

Végig olvastam részletes leírását. Megtisztelő, hogy igen régen használja a SPURI-t. Ha 25évvel ezelőtt írja ezt a pár sort, nem biztos, hogy tudok rá válaszolni rá. Akkoriban persze minden közlekedő embernek a fogyasztás csökkenés volt a fő szempont a SPURI adalékolásnál.  Ma már a jármű védelme sokkal fontosabb. Óvatosan úgy fogalmazhatok, hogy kb 80%-ban az üzemanyag a hibás. Néha szokott 1-2 alkatrész hibás lenni egy járműnél, de a Mercedes ezen benzines változatánál nem tartom valószínűnek.

 

Egy hibás alkatrész, könnyen a többit is megviseli ez tény. Láncreakcióban elromlanak. Pláne, ha áttértek a prémium benzinre. Kezdetben azt érzi jobb, de valójában feszített üzemmódba helyezi a gépet, valamint kicsapja magából a vizet a 100-as benzin. Ekkor kezdődik a baj felgyülemlése. Míg egyszer csak nagyobb kár nem keletkezik. Az Önök gépe egy egyszerű, de strapabíró motorral rendelkezik. Fél millió km, teljesen biztos, hogy csak soros szervízeléssel is kibír! Úgy látom, hogy az Öné biztos. A család másik autója pedig szerintem rövidesen motorfelújításra szorul. Hiszen ott a fokozott hőhatás és egyéb leírt problémákból eredően ne számítsanak jóra! Ha ezután szorgalmasan a SPURI-t adalékolják akkor sem. A már megviselt gépből nem lehet újat varázsolni.

 

 

Bizonyára közrejátszott a sok problémára az üzemanyag is, bár közelebbi vizsgálatokat kellene végezni. Két egyforma autó lévén azonban kijelenthető, hogy nem a fiatalok vezetési stílusa tette tönkre a gépet. Szóba jöhet még a nem felelő motorolaj használata, bár azt vettem ki soraiból, hogy sokáig szalonba vezetett gépkönyve van a gyengébbi gépnek. Csak Ön tért át az olcsóbb szervizbe!

Bizony vannak ilyen különbségek, de magányos autósnál fel sem merül, hogy ennyi km-t lefutni lehet gond nélkül is. Az üzemeltetés nem mindegy, hogyan, és mivel történik. Ez tény! Van benne igazság.

 

Köszönöm, hogy beírt a vendégkönyvünkbe. További gondtalan autózás kívánok!


Tisztelettel, SZAKI Kft. Farkas Kálmán

 


2020-09-24
Rozgonyi János - Kecskemét

Tisztelt Spuri gyártó!
Rég óta használom az adalékot, és nálam bizonyított. Ugyanis a lányomnak is nekem is egy-egy Merci A180-as van, benzinesbe. Egyszerre vettük. Még a színük is egyformán ezüstmetál. A rendszámukba csak egy szám nem egyezik. Tehát mint két tojás, kívülről ilyen egyformák.
Én kitartóan rakom bele az adalékot, még néha a kétszeresét is, mert érzem, hogy akkor jobban megy. Sajnos a lányomék ezt elhanyagolják legtöbbször, neki egy félliteres egész évben elég. Pedig többet használják, mint én. Az autó mióta megvan, nekem semmi problémája nem volt. Hogy lekopogjam. Viszont náluk most, hogy 190ezer km van benne már szegénynek szinte mindene cserés lett! És semmi nem volt garanciális újkorától sem. Ráfogták a rossz üzemanyagra. Mindig van valami baja. A benzinpumpától kezdve, a motor több karácsonyfadísz szerű alkatrészeit cserélték, és a kipufogó rendszert is a toroktól a végéig új. Egymilliónál többet költöttek a semmire. Azt mondják a márkaszervizbe itt Kecskeméten, hogy pont kifogott egy selejt darabot! Ráadásul konstrukciós problémája is van az A180-nak.
Oké, de az enyémnek nincs? Az a kérdésem, hogy az üzemanyag minősége, illetve az, hogy SPURI-t használok, mennyire befolyásolja ezt? Vagy csak véletlen a selejtgyártásból eredően, hogy ennyi különbség van két egyforma autó között. Még valami eszembe jutott, hogy amikor a vejem tankol, legtöbbször az ÖMV 100-ast tesz bele. Mikor jöttek a hibák több évvel ezelőtt a szervizbe ajánlották neki a 100-ast. Azóta majd mindig ezzel járnak. Olvastam, hogy ez sem frankó. Ez is lehet az oka? Akkoriban én is elgondolkoztam, de nem írja hozzá a használati utasítás, sőt 91-est is említ!
Igaz, nekem drága benzinre nincs pénzem, de lehet, hogy jól is tettem azóta, mióta a dízelt lecseréltem, mert megy, mint a Doxa óra, ahogy egy Mercinek kell. Én már nem járok márkaszervízve, mert drága, de mostani szerelőm azt mondja tökéletes állapotba van a kicsike!
Szerintem a spurinak köszönhetem, hogy ebben lassan oroszlánrésze lesz!
Isten áldja meg továbbra is Önöket, hogy lehessen kapni a boltba.
Kecskemét, Rozgonyi János


2020-09-23
SZAKI Kft - Farkas Kálmán : Juhász Miklósnak!

 

Kedves Juhász Miklós!

Ezért tájékoztatunk minden autóst, kérdés az, hogy elhiszik-e?

Igen, valóban nem jók a benzinek. Bármelyiket is tankolja a járműbe. Kényszerből csak a kevésbé rosszat tudjuk választani.

És még akkor is valami baja lesz a gépnek előbb utóbb.

Mit is tehetünk? Íme Ön kedves Miklós megválaszolta történetével a kérdést!

Nem is kell többet mondani!

Köszönöm, hogy a vendégkönyvünk gazdagította értékes bejegyzésével!

További élvezetes, gondtalan autózást kívánok! 

Üdvözlettel, Farkas Kálmán

 


2020-08-30
Juhász Miklós: Piros spuri

Üdvözlöm. Nekem a piros spurival kapcsolatba lépésem oka az volt hogy az autó valamiért hidegen/melegen is néha eléggé nehezen indult majd ez a néhaság egyre gyakoribbá vált és melegen sokszor már 3 dik probálkozásra sikerült csak. Az autó átlett nézetve. Injektor a benzin pumpa tökéletes volt a szűrő cserélve lett az autó agya kilett olvasva élő program lett nézve inditáskor is a gyujtás teljes ellenörzése megtörtént és minden jo volt.. és akkor monta egy idősebb úriember hogy neki egy teljesen másik tipusu autóba de ugyan ilyen tünetek voltak. Ő arra jutott hogy a mostani benzin párolékonyabb és romlottabb hatásfoku lett. ( Miota e10 van nállam ia az autó 3-4dl el eszik többet a 100 benzint nem tankolom bele mert felénk a kúton csak sima van) és mivel rosszabb a benzin így sajnos az inditásokat betudja folyasolni. Az idos uriember is piros spurit kezdett használni és neki is egy jo 30km használat utanaz inditassal mar nem volt baj. 3 ezrelekes aranyt javasolr nekem én ezt megfogadtam és tankolaskor elkeztem mindig használni azota "lekopogom" de az auto mindig szepen indul hidegen melegen bármikor. Tehát sajnos a saját tapasztalat is az hogy ez az uj benzinnek nevezett valami ez kozelse az amit várna az ember. De úgylátszik a spuri a szarból is tud várat építeni nekem bevált a termék összességébe!! 


2020-08-24
 
Powered by Phoca Guestbook